.

Tuesday, December 08, 2009

Raya Haji 09 - Part 3 [end]


- Bismillah -

SAmbung cerita.

Petang itu kami sekeluarga dengan keluarga Mak Lang dan Pak Njang beraya ke rumah sanak saudara.


 3 beradik. Yg mana anak angkat?


 
 3 Beradik


 
 Siap ada open house lagi


 
 Baru 7 bulan. Jangan kata kanak2, bayi skrg pun dah terpengaruh dengan makanan2 rapu nih


 
 Gadis Sungai Limau <3



Hara Haji - Hari ke 2
Sabtu

Masa sampai2 sahaja rumah tok Khamis itu, MakLang dah semangat2 ajak mak pergi ke Pesta Pulau Pinang yg di anjurkan setahun sekali. Tapi mak taknak pergi jadi anak2 nya sahaja lah pergi. Kami, 3 kereta bertolak pagi itu (da dekat2 tengah hari la jugak), ikut jalan belakang ke mana ntah, dari Yan ke..err kawasan tu lepas SP (sungai petani <--belajar dar sape ntah sp sp nih haha).

 
 Ke kenduri raya korban sapa ntah. Lauk mestilah daging lembu

 
Kemudian ke Kenduri kawen sapentah, kat penang, tapi bukan pulau. Kat ...err Permatang Pasir kot.

 
 Naik Feri ke Pulau

 
 Singgah di Masjid Terapung.

 
 "Kisah Jiah"

 
 Singah pula ke Batu Feringgi

dari situ ikut jalan belakang, naik bukit turun bukit ke balik pulau. Sangat jauh dan ada tempat yg sgt jam. Tp permandangan sgt lawa. Terutama kat kawasan empangan dan semasa di atas bukit. Kebetulan pula sunset hari itu cantik. Tapi sbb nak cepat dan pergi beramai2 takkan nak berhenti pula. Tapi lain kali bile pergi sendiri kene pergi lagi kawasan empangan dan bukit ini. Permandangan dari atas, bleh nampak bandar dengan lampu pelbagai, kenderaan yg bergerak dengan matahari yg hendak terbenam, juga sungguh oren dan begitu bulat, sungguh memukau.

 
Gambar ini di ambil oleh adikku, no.6, semasa kereta sedang bergerak dari dalam kereta.

  
 Kemudian singgah makan di restoran mamak yg bikin orang confius.

 
 Dan akhirnya barulah tiba ke tapak Pesta Pulau Pinang. Sangattttttttttttttttttttttttttt ramai orang. Nak cari parking pun dah lebih setengah jam. eh ke sejam. Ada yg sanggup parking kereta berkilometer jauh semata2 untuk ke pesta ini.

 
 Memandangkan bulan lepas dah pergi ke funfair di Meru, dan skrg pun tgh ada kat Klang, jd mcm malas nak main. Bergambar sahajalah. Selain funfair, ada bykkk kedai untuk kaki2 shopping. Makanan juga sgt byk. Konsep nya lebih kurang Jom Heboh cuma aku rasa lebih meriah sbb lebih besar dan lagi byk kedai, walaupun xde syarikat media atau artis jemputan yg terlibat.

 
Plan nak jumpe orang lain terjumpe orang lain.


Sampai rumah tok semua tengah malam, lebih sikit.
Sekian melaporkan



- Alhamdulillah -

3 comments:

Anonymous said...

malang laa nasib wanita itu kerana berjumpa anda....hahaha jiah awk tutup muka tu sia2 je abg awk kat blkg tu...hahaha

otak suci said...

jumpe die kah? waaaaaa bess gle!!

::aRts Of LiFe:: said...

hahaha..kiter x knal la manusie kt blkg 2..awk silp org ar hannan..time tuh kite tgh bg kmbg mkn dgn k. mira..;p