.

Wednesday, June 23, 2010

Sharing Is Caring

- Bismillah -

Seorang kawang ada request untuk kongsi nasyeed2 yang aku dengar. Dia pelik bagaimana aku boleh cepat bosan dengan lagu biasa tetapi tidak dengan nasyeed. Sama seperti lagu biasa, nasyeed pun tiadalah semua yang sedap. Dari koleksi Nasyeed aku yg mencecah 10Gb, yang aku dengar pun seciput je. Aku pun tak tahu kenapa aku simpan. Berbanding lagi biasa kalau aku tak dengar dah atau da bosan (aku sgt cepat bosan dengan satu2 lagu), aku akan terus delete.

ini adalah 4/5 darinya

Untuk memudahkan maka mengubah suai balik blog download aku.

Blog ini dahulu aku gunakan untuk menyimpan link2 download terutama anime. Tapi memandangkan aku dah makin kurang tengok anime dan sudah tidak perlu link2 itu lagi, maka aku menjadikannya blog untuk berkongsi file dengan sesiapa sahaja yg berminat. Aku menggunakan Rapid Share sebagai pengantara. Upload juga lebih laju dan aku boleh upload sehingga 200mb untuk satu file berbanding email. Jadi sesiapa sahaja boleh mendownload apa yg ada di blog itu bila2 masa sahaja yg mereka mahu. Aku akan update dari semasa ke semasa ikut kelapangan dan permintaan jika ada. Apa sahaja file termasuk lagu, video, gambar etc.

Dan kepada org itu. Itu lah antara nasyeed yg aku dengar dan so far tak pernah bosan. Sekian. Bukanlah tak boleh dengar lagu, cuma mendengar yg bermanafaat dan baik itu kan lebih baik =]


- ALhamdulillah -


3 comments:

MyZa_eQaa said...

kalau naik keta sy....4sure xdpt dgr nsyeed...hik3...asik dgr radio jah...radio pon kasi dgr lagu lagha...heeee =)

musaf said...

nasyeed pun xde la sume best dan xlangha =]

ibnu_zurai said...

mungkin kite bleh try dgr nasyeed drpd negare lain ker....contohnyer irama2 drpd 'native deen' atau 'maher zain'. best gak layan hiburan yg membina nih