.

Sunday, February 21, 2010

Mende yg aku asik buat kat Malaysia nih

- Bismillah -

Saat aku dah rasa asik duk Malaysia nih, terpikir-pikir la perkara2 yg slalu buat sepanjang hidup di tanah air tercinta ini.

1. Baju? Kasut? ahhhhh bosan. aku cume 1 jenis kasut, casual. atau jenis2 sport shoe. Dan aku rasa aku mcm ada agak byk kasut untuk seorang lelaki, tapi byk da rosak lah. aku pun tak tahu knp x buang lagi. Baju2 pula aku jenis yg pakai pakaian sama berulang2. xkesah la ape orang nak kata. Memang aku bukan jenis sangat pk baju ape seluar ape bile nk keluar. Jadi shopping pakaian dan kasut adalah perkara yg membosankan dalam hidup aku. Tapi aku tetap pergi sbb teman kawan2-lelaki-aku-yg-sepatutnya-macho-tak-shopping-mende2-mcm-tu-sgt tapi kenapa shopping jugakkk!! Siap lagi lama dari perempuan -.-'

2. Tak dapat dinafikan mmg lah sedap abc sek 2 tuh. Tapi kalau kau dah jadi pelanggan tetap selama lebih kurang 6 tahun kat gerai Pegaga King, sampai makcik Mona dah cam muke kau dan tahu nama, tempat tinggal, tempat belajar kau orang (maksudnye da baik gile siap kalo jumpe mesti sembang2 mcm kawan baik), lama2 mesti kau macam da bosan atau muak. Tapi sbb kau orang pelanggan setia so kau orang pergi jugak la kan, n siap da ckp ngan makcik tu nnt bila buat kenduri kawen nak panggil die buat ABC ape kes? Dan itu lah yg aku buat -.-'

 
coklat?
  
 jagung?


3. Sungai dan air terjun Hulu Langat antara yang paling terkenal kat Lembah Klang ini. Mana tak sbb tu je tempat yg paling dekat dan mcm best kat tempat yg maju macam Lembah Klang ni. Tapi seryes bosan weh sbb mcm bile nk g mandi ke or piknik ke or jalan2 je mesti g sini. Siap ada skali kat UM tade air, pagi tu g sini untuk mandi -.-' ...nampak tak sgt bosan.

 
Malah sgt proper tu picnic. Siap ade tikar, lengkap cawan dan pinggan dan sudu garfu. Kalah family2 yg datang berkelah kesini juga yg lebih simple.


4. UM? huh aku da 6 tahun kat UM. Bile aku nak habis aku pun da blur2


5. Kampung aku kat Kedah. Jadi sgt selalu balik Kedah. Sejujurnye kampung halaman ku sgt menarik cuma lebih menarik kalau ada kawan2 ikut sekali. Ye lah takkan, "Mak, jom kua photoshoot". ok sgt awkward.

 
 Kebanyakan gambar2 aku yang 'hot' di flickr pun hasil dari Kedah


6. Aku da tak larat nak hasut budak2 junior masuk Medic UM. haha~


7. Aku mula dapat lesen masa berumur 17 tahun. Race? Bawak 200km/j? Eksiden? Saman? ahh bosan. Aku sekarang pemandu yg berhemah. Patuhi lah undang2 jalan raya. Ingat lah orang yg tersayang =D. Dia? gagaga~


8. Aku suke masakan rumah, tapi kenapa asik pedas je. Kenapa aku rasa macam aku sorang je kat dunia ni yg tak makan pedas haaaaaaa! *stress*


9. Ok aku akui aku sgt suke jalan2. AKu mmg takleh duk diam. Sbb tu seminggu ni aku sgt penat. Ok cerita nnt pasal kenapa aku sgt penat minggu ini, dan bertapa kecilnye peha aku skrg hahahaaha! -.-'


10. Mula2 mmg sgt excited pergi Broga. Lagi2 bila kita antara orang yg terawal tahu dalam kelompok masyarakat kita2. Tapi lepas tu bila dah pergi buat kali pertama, ramailah kumpulan2 lain yg kau orang kne jadi pemandu pelancong. Ada yg nak pergi time tak ramai org, tgh hari, dan petang. Ada yg nak pergi di waktu matahari terbit. Dan akan datang ada yang ajak untuk camping pula, semalanan di puncak.


Tahu tak skrg ni siap da ada signboard lagi orang buat kat atas bukit nih. Kalau dulu mcm main redah je, skrg mcm makin proper.


- Alhamdulillah -

6 comments:

Anonymous said...

heheh... cube laa bersyukur sket dengan ape yg enta kecapi kat m'sia ni...haaaa,try bandingkan diri enta dengan org2 yg kurang berkemampuan atau mereka2 yg tak dapat merase ape yg enta rase..

tak salah kalo nak tukar angin dan cube pengalaman baru.tapi mesti berpada-pada laa kot

musaf said...

betul syeikh betul, perlu sentiasa bersyukur. Alhamdulillah =D

Anonymous said...

kau
memang
nak
kene

aku balik malaysie nanti siaapp lahh kaauuuu!!

GF AVEWRTVERYGWQ#$T%Q5q34vesdv esrgvdsgfe

musaf said...

T_T (ehehehe)

Tulip Chantek said...

salam :)

mcm kenal gerai 'pegaga king' kt sek 2 tuh..kat shah alam kan?

musaf said...

ieeee encik-siapa-kah-kau. Kat sek 2 shah Alam.