.

Thursday, February 03, 2011

Kepelbagaian Produk

- Bismillah -

Mulai saat ini aku menjual produk2 berikut.


PRODUK PUBLIC GOLD

- 1 Dinar Emas 916
- 5 Dinar Emas 916
- 10 Dinar Emas 916
- Jongkong Emas 20g
- Jongkong Emas 50g
- Jongkong Emas 100g
- Jongkong Perak 250g
- Jongkong Perak 500g
- Jongkong Perak 1000g (1kg)


PRODUK GCP

- Dinar 999.9
- GoldBar GCP 10g
- GoldBar GCP 20g
- Rantai Tangan 999
- PAMP SUISSE 5g
- PAMP SUISSE 10g
- PAMP SUISSE 20g
- PAMP SUISSE 50g
- PAMP SUISSE 100g
- PAMP SUISSE 500g
- PAMP SUISSE 1k


PRODUK LAIN :

- 1 Dinar Restu
- 1/8 Dinar Restu
- 5 Dirham Restu


PM untuk maklumat lanjut.
eng_0102mat@yahoo.co.uk


______________________________________________


Kalau dulu aku cume jual produk Public Gold (PG), tapi nampaknya PG lambat sikit nak dapat, kadang2 sampai 3/4 minggu baru dapat. Jadi sebagai penyelesaian, aku carilah produk2 lain untuk di jual, yg labih laju nk dapat tetapi dari harga dan kualiti yg standard. Jika sesiapa yg berminat nk menyimpan emas roger2 la yer. Jangan segan jangan malu. Xtahu silalah bertanya.

Alhamdulillah dalam masa sebulan berniaga dah dapat jual hampir 300g emas dan 1kg perak. Dan seperti biasa aku lebih prefer emas dijadikan sebagai simpanan dan bukan pelaburan. Namun ada juga yg membeli untuk pelaburan. Terpulang kepada tujuan dan kebijaksanaan masing2.

Oh selain menjual emas, aku juga membeli sebarang produk emas yang anda tidak mahu lagi (a.k.a. nk jual untuk dapatkan cash). Tak kesah samada emas itu lusuh, bengkok, rosak, calar, emas lama, emas terpakai etc. Yang penting emas ori-lah. Dan harga akan dikira mengikut purity dan berat emas itu.

Jika ada anda di luar sana yg nak berniaga emas, pun boleh roger2. InsyaAllah aku boleh ajar. Kalau ada modal boleh jadi dealer terus mcm aku. Kalau takde boleh jadi reseller. Reseller ni maksudnye jual emas melalui aku lah. Takyah modal. Ada orang nk beli, aku bg emas kat die, komisyen kite kongsi2. Dengan kata lain anda tolong mencari customer lah. Mudah kan.

Kalau nk tengok gambar produk2 emas itu, ada di FB aku. Lagi mudah google sahaja. Byk!


=]- Alhamdulillah -

No comments: