.

Monday, November 02, 2009

STREAMYX ku

- Bismillah -




Pengumuman ini adalah untuk semua ahli keluarga Hajjah Cikgu Ros. Sesungguhnya wireless streamyx di rumah bonda sudah boleh digunakan setelah proses pemasangan yang cukup lama, mengambil masa sehingga 6 bulan. Sila guna..

Wireless Network Conection 'nukhlis wifi'
(pakcik streamyx salah eja -.-')
Password 'xxxxxxxxxx123'
(my maxis no n tambah 123 di hujung)
IP 'auto'


sekian melaporkan
'No.4'
___________________


Alkisah bulan 4 tahun ini aku membuat pendaftaran semula untuk streamyx setelah talian dimatikan semasa pindah hari itu. Kemudian datang lah pakcik telekom pasang line. Kemudian datang pakcik streamyx pasang streamyx. Tp xboleh, line x masuk. Kemudian da call byk kali, org streamyx pun da bertukar ganti, turun pejabat telekom 3 kali, daftar semula, tuka dealer baru, nama siap kne blacklist sbb tak bayar 6 bulan, sampai surat peguam, mak tiap kali jumpe mesti membebel surat peguam kne saman nnt ape la etc.

Jadi last week pegi lagi skali pejabat telekom, kebetulan die tengah buat survey pasal kualiti service yg pihak telekom sediakan. AKu pun amik la kesempatan buat karangan cerita bertapa kecewanya dan rasa tertipunya aku dengan telekom. Skali terdapat perhatian lebih pulak dari pihak telekom haha. Jadi die batal kan semua yuran tertunggak, kemudian activate balik line dan hanta technician baru. 2 hari selepas nye masalah utama di temui dimana wiring yg dibuat masa mula2 dulu rosak. Jadi td pakcik telekom datang betul kan balik sume. Kemudian pakcik streamyx datang setup sume dan akhirnya sudah tersedialah perkhidmatan wireless di rumah tercinta ini. Selamat tinggal lah celcom broadband (utk kat umah ni je la).


- Alhamdulillah -

4 comments:

ibnu_zurai said...

huhu...sgt terharu mendengar dugaan dan rintangan musaf utk mendapatkan perkhidmatan stremyx...

nway,jgn lupa utk ucapkan alhamdulillah dn terima kasih kpd pihak yg berkenaan. =)

Nadirah Ahmad Azam said...

wireless ni bape sebulan?

abg bagi password, jakgi foreigner sblah umah, curi2 stremyx gak..hu3..

musaf said...

melainkan ko bg no abg kat die -.-'

Mynie said...

thanks lit. bolehlah kami menumpang online bila balik sana..