.

Thursday, October 01, 2009

Ramadhan 1430 hari akhir

- Bismilah -

Sebelum sambung juadah2 sedap time raya, mari kita lihat aktiviti2 menghasilkan juadah sedap sehari sebelum raya.

Lokasi: Rumah Tok
Tempat: Sungai Limau Dalam, Yan, Kedah
Watak2: Kaum kerabat

Orang sibuk potong2, aku time ni baru bangun ehehe. Penat ok drive malam td. Jadi akupun tangkap gambar je lah~

Align Center
Lebih kurang 40 orang, xkan nk pakai periuk kecikkan. kene pulak sepupu sepapat aku sume makan tak ingat dunia. Aku makan sikit je hehe

Biskutt...errr err. Ok aku mengaku aku mmg tak tahu menahu nama kuih/biskut raya nih. Antara kuih2 yg aku tahu namanya adalah bahulu, ...err ok tu je kot. Tapi aku tahu la yg mana sedap atau tak, yg mana aku minat dan tak, sbb secara keseluruhan aku tak makan sgt kuih/biskut raya nih sbb ntah x suke kot. Lagi suke dengan hidangan utama. kerepek aku makan la. haha

Bila orang bandar kopek kelapa

tukang2 sibuk

tukang2 sibuk lagi

Juadah meja 1

Juadah meja 2

Kek kukus?

Ketupat yg xjadi tapi habis jua di raya ke 3


Aku? Walaupun kakak bising2 kata aku amik gamba je keje tak tolong tapi hakikatnye aku byk membantu....
1. Beli plastesin untuk budak2 tu main supaya tak gado dan tak kaco org nk buat keje
2. Beli barang2 yg saat2 nk masak tak cukup
3. Panjat almari amik periuk dan basuh periuk besa yg nk digunakan
4. Amik gamba waterdrop
5. Berusaha nk login facebook nk menuai hasil tanaman supaya tak dicuri oleh pencuri sejati seperti hannan, sakinah, maen-maen, hajar, habib, khalidah, arina, bebola, rendy, omah, odah, etc etc.... walaupun tak berjaya. Banyak nye musuh barn buddy aku -.-
6. Berusaha balas msg2 hari raya dan jemputan raya dengan line terutama celcom yg sgt kgsdgsdfd sampai stress
7. lain2


- Alhamdulillah -

5 comments:

snowfire said...

tah pape. org raye die men barn buddy lak. amek gmba waterdrop. mane smgt rayaa niiii???

ish ish ish...

haha.

musaf said...

smgt raya?? haaaa tunggu la entry akan datanggg..hehehe~

Nadirah Ahmad Azam said...

bile nak bagi kakcik sume gamba2 ni..
lama dah tunggu ni..adoi..

musaf said...

alaaa xlari mana gamba nih..

otak suci said...

errk. oh memantu nya anda. tahniah tahniah.!