.

Wednesday, August 05, 2009

Cikgu Orked

- Bismillah -

Aku ada pengalaman 2 kali jadi cikgu di sekolah menengah. Sekali masa selepas SPM, aku kerja di sekolah menengah ........ aku da lupe nama dia tapi kat Port Klang lah. Paling xle tahan aku kerja seminggu je sbb tak tahan. Pastu aku lari. hahaha. Sebabnya 1. Jauh 2. Sgt jem terutama time nak balik, selalu je asar disekalikan dengan maghrib. Sekolah tu ada banyak masuk kes polis, so pepaham la bebudak dia mcm mana. Ohh, dan aku ajar subjek Math untuk Form 1 dan Form 2.

Kali kedua selepas Pasum. Aku kerja di Sekolah Menengah Sungai Kapar Indah. Tapi kali ni aku kerja mengikut perjanjian yang diberi iaitu 3 bulan. Aku ajar Pendidikan Seni form 1, Pendidikan Jasmani form 4, Math form 1&2 dan Science f4. Oh, dan aku siap jadi guru kelas untuk kelas f4! Kemudian biasa lah, cikgu lelaki yg masih muda single mingle dan hot pulak tu slalu je dapat surat cinta dan sms2 dari murid2 perempuan. Masa hari guru aku dapat hadiah lagi banyak dari guru disiplin menyebabkan guru disiplin tak puas hati ngan aku. Masa sukan aku mendepat sorakan gemuruh dari budak2 paling banyak. Ok, mmg sgt -.-', tapi itulah hakikat. hahaha~

Oh..terpanjang pulak intro nye. Aku cuma nak bercerita pagi ni hujan, jadi sgt menarik untuk sambung tidur selepas subuh. Nak dijadikan cerita aku mimpi jadi cikgu, tapi kali ni cikgu sekolah rendah. Dan yg menariknya sbb salah sorang murid aku adalah Orked!!! Pastu setiap pagi dan setiap petang daddy die datang amik. gagagaga~

Ok aku tahu ramai tapaham. ni adalah blog Orked. Daddy Orked adalah seorang photographer perkahwinan terkenal kat Malaysia nih. Saiful Nang. Kire macam idola (?) la. Mummy Orked adalah kawan abang aku n Kak Malini masa derang blaja kat Cambridge dulu. Aku tapenah pun jumpe derang nih, cume Orked sangat cute. Slalu baca blog die dan tengok hasil gambar2 yang ditangkap. Awww~ tu je. haha~


- Alhamdulillah -

2 comments:

Perempuan beremosi tinggi. said...

"Kemudian biasa lah, cikgu lelaki yg masih muda single mingle dan hot pulak tu slalu je dapat surat cinta dan sms2 dari murid2 perempuan."

Haha sila blahhh sekarang juga.

musaf said...

hahahahahaha~