.

Thursday, August 13, 2009

Entry budak Hira'

- Bismillah -

Aku pelik kenapa ada orang yang meng-kelas-kan orang berdasarkan sekolahnya. Budak sekolah agama, budak sekolah private ect.. Ketahuilah yg iman itu tak dapat diwarisi, xkesah sekolah mana pun kita, itu tak menjanjikan kita seorang yang baik mahupun buruk. kan kan? Tak bermaksud kita sekolah Hira' kita kene tulis semua pasal agama dan nasihat, dan xmenjanjikan pun kita masuk syurga dan yang bukan sekolah agamapun begitu sebaliknya. Dan tak bermaksud juga bila kita tulis sesuatu yg baik (contoh mengenai agama) boleh di katakan...oh, tulisan budak2 skolah hira'. takke -.-'

Dan kenapa mesti awkward bile nak tulis apa2 tentang keagamaan (islam) dan perkara2 yang baik? Tak kesahlah ilmu agama kita secetek manapun, xsalah malah digalakkan kita untuk menyampaikan yg baik kn kn? Walau sebaris ayat. Sbb kalau nak tunggu ilmu kita banyak, kita jadi baik...sampai bila? Walau kita jahat sekalipun, sampai kan lah apa yang baik dan tegahlah apa yang kurang baik.

Da lama tak buat wall paper. Ok sape nak ni boleh amik. Percuma je. Bole letak kat komputer, hp, atau print n tampal kat dinding atau dalam almari. haha~

(klik pada gamba untuk paparan yang lebih besar)

“tidaklah dua orang yang saling berkasih sayang kerana Allah berpisah, kecuali disebabkan oleh dosa yang dilakukan oleh salah seorang di antara keduanya.”


AL-FATIHAH buat Ust Asri Rabbani


- Alhamdulillah -

14 comments:

ark said...

lagi2.. mane yg kotak nyer plak

musaf said...

hahaha ceh mencapub no 1..

bluesky said...

betul! sgt betul!

erk..wallpaper itu..erm..haha

btw mukhlis..it's "awkward" :)

rusyd said...

uish...msk kn je gamba tu jadi wallppr mau rosak laptop ni..x pun dia jadi slow giler...isk3 x leh nnt msk virus... huhu

[me] said...

OMGOMGOMG.

amr mst nak buat wallpaper.konfem.HAHAHA.

suhailsufian said...

smart!

musaf said...

thanx...seriyesly kalo cek balik isi kandungan blog nih mmg sgt sgt bwk ejaan yg salah. haa tgk..nak tulis 'byk' tp tertulis 'bwk'

mana rosaknye hannan..makin laju lagi ade lah =>

knp amr? hahaha~ (walaupun tak paham -.-')

thanx suhail. Hasil2 ko pun ape kurangnye. makwid slalu puji =D

ark said...

ko yg capub kan.. aku nk gmba aku jer ngan toriq..


-ukhwah itu indah-

zmk said...

...schweeeettnye...

hohoho~

musaf said...

alalala aem malu2 bibot plak...hahaha~

a M i R a H said...

malu2 bibot? x paham ?

amr? hahahahahahhaa. ha'a la. suh amr sve gmbr tuuuu. haha.

musaf said...

malu-malu bibot lah. Tak tahu ke bibot sekarang da jadi ikon untuk malu? hahahahahaha~

rusyd said...

wahh.. bgs ni bot leh buat duit ni..asl org guna je bibot awk mintak la duit...buat bsns trs...bgs2 hehe

otak suci said...

??

tau ah name komersial.