.

Thursday, September 30, 2010

16+2

- Bismillah -


Jumlah Ahli keluarga aku sekarang ada 16. Campur si Dayah nk bersalin bile2 masa nih jd 17. Tahun depan pula kak Malini bersalin lagi jadi 18. Dalam gambar ada sorang tade, dan tambah 2 orang, pak busu n mak busu.

Mungkin kebetulan tapi dalam family aku, jantina anak pertama adalah mengikut jantina ibu atau bapa sebelah keluarga aku. Maksudnye Abg no. 1 aku lelaki jd anak pertama die lelaki.  Kakak no.2 perempuan jadi anak pertama dia juga adalah perempuan. Dan Kakak no. 3 adalah perempuan jadi anak pertamanya adalah perempuan. Dan anak kedua pula adalah yg berlawanan jantina. Buat masa ini masih mengikut peraturan itu.

Kemudian sejak tahun 2005, akan ada seorang baby lahir dalam keluarga ini.
2005 - Wafa'
2006 - Munief
2007 - Miqdad
2008 - Fiefa
2009 - Baby Irin
2010 - Anak kakak no.2 yg bakal lahir dalam masa terdekat ini. Hari tu die ada bg tahu nama tp da lupe.
2011 - Anak Abang sulong. Tatau derang da ada nama belum.
2012 - buat masa ni tade lagi, boleh jadi kakak no.2 balik atau kakak no. 3 atau adik no. 5 atau 6 atau 7 ataupun aku hagagaga. Takpelah sebagai abg yg baik aku beralah bg adik2 kawen dulu. Emmm aku mmg baik.


- Alhamdulillah -

5 comments:

Mynie said...

pembetulan. afiefah sebenarnya lahir dec 2007. nama utk no 3, insyaAllah akan maintain pattern. kalau boy ridhwan, kalau girl mardiyyah, tapi nama depan belum decide lagi walaupun dah ada beberapa yang shortlisted :) doakan moga semua ok...

Mynie said...

oh lupa nak tambah. suka gambar ni.. sbb (hampir) semua orang tersenyum ikhlas hehe...

musaf said...

ooo alaa yekeeee. da tak setiap tahun da =<

Nadirah Ahmad Azam said...

doa la adik no 5 dpt bertemu jodoh yg sesuai :)

Anonymous said...

eyh, ape kaitan ngn makcik wan chik? mak sdare ka?