.

Friday, June 26, 2009

IMS 2009 - 1st day~

- Bismillah -

Memandangkan malam td tido lambat, Terlalai~, jadi pagi ni mesti la sgt ngantuk. Lepas subuh xtahan tengok katil kosong. Jadi jam 8.30 ade makcik da bising2 suh bangun dan mula buat keje. Aku sekadar gosok gigi dan basuh muka. Rahim calit2 air kat mata je kot buang taik mata. haha~. Kemudian kami terus ke lokasi untuk sarapan pagi.

Pembuat roi canainya adalah lelaki. Aku makan bihun je sebab nasi goreng pedas. Kemudian balik ke Hotel untuk tampal banner di jalan masuk.
Lawa aa logo tuh. Sape la yang design~.
Lepas tu g pasang signage kat jalan2 utama. Aksi di atas antara kerja gila dari idea Rahin, g pasang kat exit lukut dari highway PD-Seremban.

Selingan~

Lepas da peluh campur hujan lagi, aku balik ke hotel. AJK tugas2 khas yg bertuah xsiapkan lagi nametag jd aku kne la siapkan. Kelang kabut jugak la. Da la aku sorang je yg bole design, resize dan print. Jam da menunjukkan kol 1tgh hari bila tiba2 abg Im president call kata da sampai. Lagi la kelang kabut. Jadi mintak tolong makcik Najwa jaga dulu.
Jam 230 baru la aku turun. TUnggu AJK aku yg bertuah sesat ke mana ntah (sape la yg bg direction tuh..haha~). Jadi akupun jaga la pendaftaran sambil2 mengulang kaji pelajaran d90. (ciss la tetinggal manual d90!)

Mamat 2 eko ni banyak songeh btol. kejap nak bilik sea veiw, pastu x jadi nak bilik sambung lak. Pastu last2 sume x dapat. haish~
Pastu perasmian. Sian mlmh Jasmin tunggu lama sbb buk sangat masalah teknikal. PAstu ada ucapan dan ucapan. Aku turun naik untuk tangkap gamba dan pantau pendaftaran.

Petang pun tiba. MAsa sesi senang lenang. Yeah~
Aku dan kawan2 batch 9 main2 kat pantai. Memula main2 celup kaki kat air laut, pastu main bola tampar pula. Pasti la kumpulan aku menang. Ciss la Kun Aiman bagi serve yg sgt saiko.
Lepas tu senja tiba. Memula ingat nk g teluk kemang shoot sunset kat sana. Rahim plak x bg. Xpe la, shoot dr balkoni bilikpun jadi la.

Haa..ni la hasilnya. Tapi ni over exposed sket. Aku tgk org suke buat mcm nih, saje la nk cube. pastu touch up sket ngan ps. Yang best punye letak kat flickr lerr~

Malam tu men game2 ice breaking. AKu tangkap gamba je la kejenye.

Juara buaya dan Biawak

Cari kasut
Raja

Duit

Malam tu aku sangat penat. Ngan xmandi nye lagi. Eh, aku mandi td lps maghrib td. haha~ Pastu sgt tangan sakit + lenguh.
Balik bilik night shot skali. Pastu upload gamba dalam laptop. Mafia wars sket. Pastu tetibe pulak ade bilik peserta blackout la pulak. Pastu pape ntah pastu jam 3 lebey baru tido.

Esoknye bangun lambat lg. Yeah~


- Alhamdulillah -

11 comments:

sa0304 said...

sape tah bg direction.sket lagi nak smpi melaka.ish3

skeena said...

LUKUT LUKUT.KEPALA LUKUT HANG!HAHAHA.

"Mafia wars sket"

mcm x sempurne ke idop kalo tade mafia wars?

:: Nadirah Ahmad Azam :: said...

adoi..wat pe g letak gambaq den..

nampak cam gaya seorang ibu lak..

ha3..

musaf said...

hahaha..LUKUT!!!

sebuk la keena. g makan ubat senyap2. haha~

alaaa..kate nk kawen. Gaya kne la ade. haha~

kuka89 said...

im stil single k!
ak pun xphm npe ak yg kne tlg ko...

ko lak kt sebelah uh sekadar tyg mke...
haish~

musaf said...

alaa..najwa kn baik =p

bibot said...

ek ele. black out kol 2 pg tuh bkn nye pkcik wat pape pon. gaye cte mcm gempak je.

hahaha

musaf said...

shuu!!!!!!
hahahahaha~

skeena said...

HAHAHAHAHA.

Malam tu aku sangat penat.

Balik bilik night shot skali. Pastu upload gamba dalam laptop. Mafia wars sket. Pastu tetibe pulak ade bilik peserta blackout la pulak. Pastu pape ntah pastu jam 3 lebey baru tido.

BAJET MCM DIE BUAT BYK GLE KEJE AH.haha~ sukenye kutok org,sukenye!

musaf said...

ya Allah ya tuhanku..jauh kan lah aku dari sifat hasat dan dengki, dan orang2 yg bersifat begitu~

DENGKI!!!!!!!!!!

a M i R a H said...

ya Allah. sesungguhnye aku sayang sakina!

ahahahha!!!